Senin, 09 Mei 2011

Asparagus


Asparagus officinalis is a spring vegetable, a flowering perennial[1] plant species in the genus Asparagus. It was once classified in the lily family, like itsAllium cousins, onions and garlic, but the Liliaceae have been split and the onion-like plants are now in the family Alliaceae and asparagus in theAsparagaceae. Asparagus officinalis is native to most of Europe, northern Africa and western Asia,[2][3][4] and is widely cultivated as a vegetable crop.

Medicinal

The second century physician Galen described asparagus as "cleansing and healing".

Nutrition studies have shown asparagus is a low-calorie source of folate and potassium. Its stalks are high inantioxidants. "Asparagus provides essential nutrients: six spears contain some 135 micrograms (μg) of folate, almost half the adult RDI (recommended daily intake), 20 milligrams of potassium," notes an article in Reader's Digest. Research suggests folate is key in taming homocysteine, a substance implicated in heart disease. Folate is also critical for pregnant women, since it protects against neural tube defects in babies. Several studies indicate getting plenty of potassium may reduce the loss of calcium from the body.

Particularly green asparagus is a good source of vitamin C. Vitamin C helps the body produce and maintain collagen, the major structural protein component of the body's connective tissues.

"Asparagus has long been recognized for its medicinal properties," wrote D. Onstad, author of Whole Foods Companion: A Guide for Adventurous Cooks, Curious Shoppers and Lovers of Natural Foods. "Asparagus contains substances that act as a diuretic, neutralize ammonia that makes us tired, and protect small blood vessels from rupturing. Its fiber content makes it a laxative, too."

Asparagus officinalis adalah sayuran musim semi, sebuah spesies tanaman berbunga abadi [1] dalam genus Asparagus. Hal ini pernah diklasifikasikan ke dalam keluarga lily, seperti sepupu itsAllium, bawang merah dan bawang putih, tetapi Liliaceae telah terbelah dan tanaman bawang merah seperti sekarang dalam keluarga Alliaceae dan asparagus di theAsparagaceae. Asparagus officinalis adalah tanaman asli sebagian besar Eropa, Afrika Utara dan Asia Barat, [2] [3] [4] dan secara luas dibudidayakan sebagai tanaman sayuran.
Obat
Abad kedua dokter Galen menggambarkan asparagus sebagai "pembersihan dan penyembuhan".
Nutrisi studi telah menunjukkan asparagus adalah sumber kalori rendah folat dan kalium. batang nya adalah inantioxidants tinggi. "Asparagus memberikan nutrisi penting: enam tombak mengandung beberapa 135 mikrogram (mg) folat, hampir separuh orang dewasa RDI (dianjurkan asupan setiap hari), 20 miligram kalium," catatan sebuah artikel di Reader's Digest. Penelitian menunjukkan folat adalah kunci dalam menjinakkan homosistein, zat yang terlibat dalam penyakit jantung. Folat juga penting bagi wanita hamil, karena melindungi terhadap cacat neural tube pada bayi.Beberapa studi menunjukkan semakin banyak kalium dapat mengurangi hilangnya kalsium dari tubuh.
Terutama asparagus hijau merupakan sumber vitamin C. Vitamin C membantu tubuh menghasilkan dan mempertahankan kolagen, komponen struktural protein utama jaringan penghubung tubuh.
"Asparagus telah lama diakui untuk sifat obat tersebut," tulis D. Onstad, penulis Companion Whole Foods: Panduan bagi petualangan Cooks, Pembeli Penasaran dan Pecinta Alam Foods. "Asparagus mengandung bahan yang bertindak sebagai diuretik, menetralisir amoniak yang membuat kita lelah, dan melindungi pembuluh darah kecil dari pecah kadar serat Its membuatnya. Itu pencahar juga."

AYUVIGO (forte) adalah kombinasi herbal yang aman dan efektif untuk pria.Dibuat dari bahan alam yang terbukti memiliki nilai nutrisi tinggiUNTUK BELANJA ONLINE KLIK www.binmuhsingroup.comHP: 085227044550 Tlp: 021-91913103 SMS ONLY: 081213143797@MyYM @MyFacebook @MyTwitter @MyYuwie @MyFriendster binmuhsin_group@yahoo.co.id

Tidak ada komentar:

Posting Komentar